fbpx

Ați planificat o călătorie împreună cu copii? Ce documente trebuie prezentate la trecerea frontierei de stat

Dacă ați planificat o călătorie împreună cu copii aveți nevoie de mai multe documente care trebuie prezentate la trecerea frontierei de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din 2011, fotografia și datele copilului nu se mai plasează în pașaportul părinților, fapt ce obligă ca din primele zile ale nașterii să se perfecteze documentul de călătorie (pașaport).

Copiii până la împlinirea vârstei de 18 ani pot călători însoțiţi de UNUL dintre reprezentanţii legali (părinții), fără acordul celuilalt. Acordul vizat notarial al ambilor reprezentanţi legali este necesar doar în cazul emigrării autorizate, cu aplicarea însemnărilor corespunzătoare în paşaport.

Minorul care este căsătorit, poate traversa frontiera de stat fără însoţitor şi fără declaraţie de la reprezentantul legal. În asemenea cazuri, sugerăm să deţineţi şi certificatul de căsătorie.

Pentru minorii cu însoțitori este nevoie de o declarație de la un reprezentant legal, a cărui semnătură se legalizează notarial. În declaraţie se indică scopul călătoriei, durata acesteia şi ţara de destinaţie. Însoţitorul poartă răspundere pentru viaţa şi sănătatea minorului. În lipsa reprezentanţilor legali, în cadrul unor grupe organizate, răspunderea o poartă conducătorii grupelor, desemnaţi în procură.

Călătoria copiilor cu tutorii: La traversarea frontierei de stat, poliţiştii de frontieră vor cere să prezentați documentul de instituire a tutelei în original.

Pentru mai multe detalii, în cazul traversării frontierei împreună cu copiii, apelați Linia Verde a Poliției de Frontieră 022259717.

Articole asemănătoare

Back to top button