fbpx

Atentat sinucigaș la Kabul. Cel puțin șase oameni au fost ucişi

Cel puţin şase civili au fost ucişi în capitala afgană într-un atentat sinucigaş comis în apropiere de sediul Ministerului de Externe din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Abdul Nafy Takor, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atacatorul a fost luat la ţintă de forţele afgane, dar explozibilelele pe care le transporta „au explodat, ucigând şase civili şi rănind alţii”, a indicat pe Twitter purtătorul de cuvânt citat.

Explozia s-a produs în faţa unui centru de afaceri, nu departe de sediul Ministerului de Externe, a relatat un corespondent AFP, potrivit Agerpres.

Acesta este primul atentat de la începutul Ramadanului săptămâna trecută în Afganistan. Anul trecut, mai multe atentate fuseseră comise în ţară în timpul acestei luni sacre pentru musulmani.

Este a doua oară în mai puţin de trei luni când un atentat este comis în apropierea Ministerului afgan de Externe.

În 11 ianuarie, un atentat sinucigaş comis în faţa intrării acestui minister, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, făcuse 10 morţi şi 53 de răniţi, potrivit Misiunii de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA).

Un martor a relatat că a văzut un bărbat înarmat cu un Kalaşnikov pe urmă şi având un rucsac care a explodat.

Violenţa în Afganistan s-a diminuat considerabil după revenirea la putere a talibanilor în august 2021, dar situaţia s-a deteriorat începând de anul trecut, Statul Islamic revendicând mai multe atacuri sângeroase.

La 12 decembrie, cinci cetăţeni chinezi au fost răniţi în atacul comis de bărbaţi înarmaţi la un hotel din capitala afgană, unde se cazaseră oameni de afaceri chinezi.

Acest raid a fost revendicat de Statul Islamic, la fel ca şi atacul împotriva Ambasadei Pakistanului la Kabul în decembrie. Islamabadul denunţase atunci o „tentativă de asasinat” împotriva ambasadorului său.

În septembrie, doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei la Kabul şi patru afgani fuseseră ucişi în împrejurimile clădirii într-un atentat sinucigaş de gruparea jihadistă.

Articole asemănătoare

Back to top button