fbpx

Astăzi se împlinesc 244 de ani de la adoptarea Declarației de Independență în SUA. Cum este sărbătorit evenimentul?

Astăzi, 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Americii, adică 244 de ani de la adoptarea Declarației de Independență. În contextul pandemiei de coronavirus, s-a renunțat la organizarea paradelor, ritualurilor și a tradițiilor din anii precedenți. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În încercarea de a evita aglomerările, autoritățile au recurs la mai multe măsuri de siguranță. Oamenii sunt încurajați să urmărească evenimentele prin streaming online, iar focurile de artificii să le privească din fața televizorului.

Un eveniment recent, care a provocat altercații în Statele Unite, a fost moartea lui George Floyd, iar oficialii sunt îngrijorați că Ziua Americii ar putea fi un nou prilej pentru oameni să protesteze, scrie BBC.

Pe 4 iulie, în fiecare an, americanii sărbătoresc Ziua Americii. Cu 244 de ani în urmă, a fost adoptată Declarația de Independență, prin care 13 colonii, care aparțineau la acea vreme Imperiului Britanic, și-au proclamat suveranitatea, devenind state independente, ulterior dând naștere la ceea ce astăzi sunt Statele Unite ale Americii.

Cele 13 colonii care s-au revoltat împotriva imperiului Britanic au fost: Province of Massachusetts Bay (astăzi Massachusetts şi Maine), Province of New Hampshire, Colony of Rhode Island și providence Plantations, Connecticut Colony, Province of New York (astăzi, New York și Vermont), Province of New Jersey, Province of Pennsylvania, Delaware Colony, Province of Maryland, Colony and Dominion of Virginia (astăzi Virginia, Kentucky și West Virginia), Province of North Carolina, Province of South Carolina și Province of Georgia.

De fapt, Congresul a votat declararea independenței cu două zile mai înainte, pe 2 iulie 1776, dar ratificarea declarației a avut loc pe 4 iulie 1776. Documentul original este expus în clădirea Arhivelor Naționale de la Washington.

Articole asemănătoare

Back to top button