fbpx

ASP: Cetățenii își pot primi buletinele de identitate direct la domiciliu

Cetățenii care își actualizează buletinele de identitate la centrele multifuncționale ale ASP pot opta pentru livrarea acestora direct la domiciliu. Odată cu depunerea cererii de actualizare a documentului, solicitanții pot solicita serviciul de livrare la domiciliu operatorului de la ghișeu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), buletinul de identitate poate fi expediat la orice adresă, fie pe teritoriul Republicii Moldova, fie în afara țării.

„Livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 ore, 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost. Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritoriul Republicii Moldova costă de la 25-60 lei, iar peste hotare – de la 100-1100 lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare.”, se precizează în anunț.

MDelivery are în prezent șapte furnizori de servicii poștale integrați, printre care Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express. Cetățenii pot alege furnizorul preferat de servicii poștale/curierat.

După completarea cererii de livrare a documentului de către angajatul ASP, solicitantul va primi o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery pe adresa de e-mail indicată.

Mai departe, comanda poate fi urmărită pe portalul oficial al serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

Se reamintește că în prezent, cetățenii pot solicita la ghișeele centrelor multifuncționale ale ASP livrarea la domiciliu nu doar a buletinelor de identitate, ci și a pașapoartelor și a extraselor din registrele de stat.

Articole asemănătoare

Back to top button