fbpx

„Așa ceva nu și-a permis nimeni”. Dodon amenință cu proteste non-stop din cauza micșorării numărului de secții de votare pentru transnistreni

Igor Dodon amenință cu proteste non-stop. Motivul eventualelor manifestații este micșorarea secțiilor de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută de politician în cadrul unui interviu difuzat la Prime. „Așa ceva nu și-a permis nimeni în 30 de ani de independență”, a spus el, menționând că se încalcă drepturile cetățenilor.

„Se încalcă flagrant dreptul la vot a cetățenilor. Dacă se merge mai departe cu limitarea dreptului de vot, micșorare numărului de secții de votare. Fac apel către colegii mei, să fiți gata să ieșim la proteste în următoarele 24 de ore. Chiar mâine să ieșim la CEC, și la oficiile partidelor, și la Curtea Supremă de Justiție, și la Curtea de Apel. Fiți gata să ieșim la proteste non-stop”, a declarat Dodon joi seara.

Precizăm că în aceeași zi Curtea de Chișinău a decis că pentru alegătorii din regiunea transnistreană trebui redus numărul secțiilor. Judecătorii au decis deschiderea a cel mult 12, comparativ cu 41 care figurează în decizia anterioară a Comisiei Electorale Centrale (CEC).

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button