fbpx

Arderea frunzelor uscate, interzisă. Ce amenzi riscă cei care nu se vor conforma legii

Arderea frunzelor uscate și a altor resturi vegetale este strict interzisă în Republica Moldova, iar cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 15.000 de lei pentru persoane fizice, și între 30.000 și 40.000 de lei pentru persoane juridice, conform Codului contravențional.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această practică dăunătoare nu doar că încalcă legea, dar pune în pericol sănătatea umană și mediul înconjurător. Arderea frunzelor eliberează substanțe toxice precum monoxidul de carbon, dioxine și oxizi de azot, care pot provoca afecțiuni respiratorii grave și chiar probleme pe termen lung, inclusiv cancer. De asemenea, afectează solul și ecosistemele locale, distrugând microorganismele vitale pentru fertilitate.”, menționează ministerul Mediului.

Agenția de Mediu recomandă compostarea frunzelor ca o alternativă sustenabilă, care îmbunătățește fertilitatea solului și ajută la conservarea resurselor naturale.

În cazul în care observați astfel de acte de poluare, este important să contactați autoritățile locale sau să apelați la numărul unic de urgență 112 pentru a contribui la protejarea mediului.

Articole asemănătoare

Back to top button