fbpx

Medic: Ar putea fi primul deces de coronavirus din Moldova. Un bărbat, care ar fi călătorit în aeronava cu prima pacientă infectată, a fost găsit mort în apartamentul său

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost găsit pe 12 martie fără suflare în apartamentul său din sectorul Ciocana. Chiar dacă autoritățile afirmă că bărbatul a decedat în urma administrării substanțelor narcotice, medicul Mihai Stratulat afirmă că ar putea să nu fie vorba de o supradoză, ci mai degrabă acesta ar fi prima jertfă a coronavirusului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Stratulat a scris că bărbatul ar fi fost într-un avion cu prima pacientă diagnosticată cu COVID-19.

„Din câte cunosc eu, acest tânăr decedat s-a aflat în aceeași aeronavă Wizzair, cursa Milano-Chișinău, cu care a călătorit și prima pacientă. Membrii familiei (decedatului) prezintă febră și tuse, deci ar putea fi bolnavi de coronavirus”, a relatat medicul.

Totodată acesta a adăugat că persoanele care consumă substanțe narcotice sunt la fel de vulnerabile în cazul COVID-19 ca și vârstnicii și cei care suferă de boli cronice.

La această oră, autoritățile nu au confirmat și nici nu au infirmat dacă bărbatul de 30 de ani ar fi fost infectat cu coronavirus. Urmează să aflăm dacă acesta sau membrii familiei sale au efectuat testul pentru COVID-19.

UPDATE, 15 martie: Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a infirmat supozițiile medicului Mihai Stratulat, menționând că defunctul a fost testat atât pentru prezența virusului gripal, cât și pentru noul tip de coronavirus, iar ambele teste au fost negative. Detalii

Totul despre pandemia de coronavirus! Focare, istoric, simptome, tratament, mituri și realități despre COVID-19 în lume și în Republica Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button