fbpx

Ar fi deposedat un cetățean străin de un apartament în Londra, imobile în Rusia și sute de mii de euro. Învinuirile care i se aduc unui fost procuror anticorupție

Un fost ofițer din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost pus sub învinuire pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere. Ex-procurorul a fost reținut luni, iar complicele său, conducătorul unei companii private, este anunțat în căutare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cauza penală a fost inițiată din cauza unor presupuse fapte ilegale și abuzive ale succesorilor cetățeanului rus la conducerea unei întreprinderi din Moldova, care, prin intermediul procurorilor din cadrul PA, ar fi intrat în posesia bunurilor materiale ce-i aparțin.

Totul s-a întâmplat în anul 2018, atunci când Procuratura Anticorupție i-a deschis un dosar penal, iar pentru „a-l ajuta” să-și rezolve problemele de ordin juridic, bănuiții ar fi intrat în posesia mai multor proprietăți pe care acesta le deținea, valoarea lor fiind de peste 1,8 milioane de euro.

Este vorba despre un apartament în Londra în valoare de 1,2 milioane de euro, imobile în orașul Krasdnodar din Federația Rusă, estimate la 130.000 de euro, 120.000 de euro care au fost transmise în câteva rate și 365.000 de euro, bani transferați pe conturile bancare ale bănuiților.

Toate proprietățile ar fi fost transferate în timp ce bărbatul din Federația Rusă se afla în arest preventiv la Chișinău, negocierile și actele de transmitere a drepturilor de proprietate pe respectivele bunuri fiind efectuate și semnate atât în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, cât și în birourile Procuraturii Anticorupție.

Procurorii au depus deja demers cu solicitarea arestării fostului procuror pentru 30 de zile. Acesta va fi examinat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Articole asemănătoare

Back to top button