fbpx

Aproape 8000 de persoane au părăsit țara în ultimele 24 de ore. Situația la frontieră

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13.378 traversări, dintre care cele mai multe au fost efectuate de către moldoveni pe sensul de ieșire în țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, în doar 24 de ore 6078 de cetățeni au revenit în Republica Moldova, iar 7300 de persoane au părăsit țara.

Din numărul celor reveniți în țară, 3872 de cetățeni au traversat frontiera moldo-română, 1058 treceri la frontiera cu Ucraina și 1148 treceri aeriene.

Menționăm că nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: cinci încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat; cinci cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; 13 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM);  trei persoane și un mijloc de transport au fost identificate cu consemne naționale.

Totodată, Poliția de Frontieră menționează că toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă:

Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button