fbpx

ANRE se convoacă pentru a examina solicitările de a scumpi lumina

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se convoacă astăzi pentru a examina demersurile a doi furnizori prin care aceștia solicită majorarea tarifelor la energia electrică. Ședința este programată pentru ora 10.00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Premier Energy” solicită un tarif în mărime de aproape 3,24 lei lei/kWh (fără TVA), în comparație cu 2,64 lei/kWh în prezent. Furnizorul cere ca noul tarif să fie aplicat din 1 octombrie. Compania își motivează demersul prin faptul că prețul de vânzare a energiei electrice de la furnizorul central indică spre o majorare cu 34%. De asemenea, face trimitere la trendul ascendent al prețurilor de procurare a energiei electrice.

„Furnizarea Energiei Electrice Nord” solicită majorarea tarifului de la 2,86 lei/kWh în prezent până la 3,76 lei/kWh, fără TVA. Compania invocă aceleași motive pentru solicitarea de majorare a tarifelor.

După ședință, la ora 11.00, unul dintre directorii ANRE urmează să susțină o conferință de presă cu privire la aprobarea prețurilor la energia electrică.

Ultima dată, ANRE a aprobat majorarea tarifelor pentru energie electrică în iunie 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button