fbpx

ANRE, despre cererea de majorare a tarifului pentru energia termică. Va fi sau nu modificat

Ca urmare a solicitării Termoelectrica de majorare a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a venit cu unele precizări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis presei, ANRE a recepționat cererea de la Termoelectrica de ajustare a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2023 și, în conformitate cu normele transparenței decizionale, a publicat-o pe pagina web, la secțiunea ”Transparență decizională – proiecte supuse consultării publice”.

În continuare, în conformitate cu procedurile legale, Agenția va examina detaliat și minuțios cererea prezentată și cifrele invocate de către operator. Urmare a analizei efectuate, ANRE va adopta o decizie privind acțiunile care vor fi întreprinse în continuare, informând publicul despre acestea.

ANRE aduce asigurări că regulatorul va interveni cu ajustări a prețurilor și tarifelor în vigoare doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate și justificate, asigurând un echilibru corect între protecția intereselor consumatorilor finali și sustenabilitatea funcționării sistemului termoenergetic, garantând cetățenilor un serviciu calitativ de asigurare cu agent termic și energie electrică în perioada rece a anului.

Amintim că la data de 21 decembrie 2022, Consiliul ANRE a ajustat, în ședință publică extraordinară, tarifele pentru energia termică livrată în cadrul sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică și prețul reglementat la energia electrică produsă în regim de cogenerare.

Articole asemănătoare

Back to top button