fbpx

Angajatorii ar putea oferi angajaților tichete pentru frecventarea sălilor de fitness și bazinelor

Angajații vor putea beneficia de tichete de sport, oferite de angajator suplimentar la salariul de bază. Este un instrument nou, propus de deputații PAS Alexandru Trubca și Sergiu Lazarencu. Raportul la proiectul de modificare a Legii cu privire la tichetele de masă și a Codului fiscal a fost aprobat unanim de către membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tichetele de sport vor putea fi utilizate pentru frecventarea sălilor de fitness, bazinelor sau pentru practicarea sportului amator la diferite unități sportive ori pe stadioanele de fotbal sau corturile de tenis. Instrumentul respectiv va avea aceleași facilități fiscale ca și tichetele de masă, doar că vor fi destinate achiziției serviciilor în domeniul sportului.

Totodată, proiectul prevede extinderea dreptului direcționării a 2% din venitul impozabil și deducerea în scopuri fiscale a donațiilor făcute în favoarea Federațiilor sportive de profil – membre ale Comitetului Național Olimpic și Sportiv, cluburilor sportive profesioniste sau asociațiilor sportive de amatori.

Autorii argumentează că cele două măsuri propuse vor contribui la stimularea practicării sportului de către populația Republicii Moldova.

Proiectul de lege va fi supus votului în plenul legislativului.

Articole asemănătoare

Back to top button