fbpx

Anatol Şalaru: „E clar că Ucraina va câştiga. Ce facem apoi cu Rusia?”

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării din Moldova, a declarat, la Antena 3 CNN, că Rusia se află într-o situație critică, iar războiul ar putea fi câștigat de Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prezent în emisiunea moderată de jurnalistul Radu Tudor, Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Moldova, a comentat situația Rusiei, fiind de părere că militarii ruși nu au fost pregătiți pentru război.

„Incapacitatea militară a Rusiei este o urmare a incapacităților economice și a felului de a fi al acestei țări. Mulți oameni s-au informat despre Rusia doar din presă, dar cei care cunosc de aproape organizarea și firea rușilor știu că nimic nu corespunde realității. Rusia a fost cândva un uriaș cu picioare de lut. Atunci când Rusia s-a întâlnit cu probleme grave, întotdeauna a clacat și a trecut prin foarte multe crize, din cauza incapacității de planificare și organizare a viziunilor.

Armata rusă învață după manualele care au fost scrise în perioada interbelică sau în perioada de după război. Generalii ruși nu erau pregătiți pentru un astfel de război, mai ales că starea armatei nu este cea pe care o credea Putin.Lui i s-a raportat ceea ce a vrut să audă, dar, în realitate, totul era altfel”, a spus Anatol Șalaru.

De asemenea, Anatol Șalaru afirmă că victoria va fi de partea Ucrainei, fiind un final luat în calcul inclusiv de liderul rus, Vladimir Putin.

„Este o dezordine totală în armată, în economie, în medicină. Nici ei nu mai cred în această victorie, Putin nu crede nici el, dar încearcă să-și salveze pielea, pentru că este clar că Ucraina va câștiga, împreună cu toate țările civilizate. Cu toate acestea, nimeni nu și-a pus întrebarea ce se va întâmpla cu Rusia după terminarea războiului”, a mai adăugat fostul ministru al Apărării din Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button