fbpx

Amenzile pentru cei care aruncă gunoiul în locuri neautorizate ar putea fi majorate. Codreanu: „Haideți să fim mai duri”

În cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, responsabilii au prezentat raportul de salubrizare generală a orașului. În context, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a venit cu propunerea ca amenzile pentru cei care aruncă gunoiul în locuri neautorizate să fie majorate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, interimarul a cerut Direcției juridice să facă un demers către Parlament, pentru a fi aprobată majorarea amenzilor.

„Haideți să fim mai duri în aplicarea sancțiunilor. Este lipsă de bun simț atunci când noi, voluntarii sau elevii din școli, licee și școli profesionale strâng după cineva, iar pe noi ne costă foarte scump”, a declarat Codreanu.

Acesta a venit și cu un mesaj către agenții economici care nu au încheiat un contract cu Î.M. Regia Autosalubritate.

„Șoseaua Muncești este un exemplu elocvent și clasic în acest sens. Circa 1000 de oameni, timp de o săptămână, au curățit șoseaua de gunoiștea neautorizată. Ceea ce este tragic.

Eu vin cu o ofertă pentru cei care nu știu sau nu doresc să încheie contract cu întreprinderea municipală: suntem gata să evacuăm gunoiul gratis timp de trei luni, după aceste luni, dacă nu se vor lua măsuri, vor primi sancțiuni triple. Vom veni cu poliția la ușă”, a mai adăugat primarul interimar.

În cadrul ședinței, Ruslan Codreanu a mai cerut responsabililor de la Autosalubritate să ofere accest tuturor cetățenilor la sistemul GPS cu care sunt dotate mașinile de evacuare a deșeurilor, pentru ca oamenii să poată urmări activitatea acestora.

Articole asemănătoare

Back to top button