fbpx

Amenzi și alte sancțiuni pentru șoferii din capitală, aplicate de poliție și ANTA. Au fost verificate peste 400 de unități de transport

Polițiștii din capitală și angajații Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) au desfășurat, în perioada 2 – 15 decembrie curent, operațiunea specială „AUTOBUZ”, scopul căreia consta în contracararea transportului ilicit de călători, evaluarea autovehiculelor și prevenirea accidentelor rutiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii legii și angajații ANTA au verificat mijloacele de transport înainte de ieșirea la rută și întoarcerea la stațiile terminus și au efectuat opt razii în trafic și la Gările Auto din mun. Chișinău, unde au fost inspectate 420 de unități de transport, dintre care 11 autobuze școlare.

În rezultatul verificărilor au fost depistate 91 de contravenții, inclusiv defecte tehnice la sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport.

Astfel, au fost întocmite 71 de procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 de lei la 600 de lei. Administratorilor le-au fost înmânate prescripții, fiind aplicate amenzi în mărime de 3000 de lei pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Totodată, 11 unități de transport au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și le-a fost interzisă ieșirea la rută până la înlăturarea tuturor neajunsurilor depistate de polițiști.

Poliţia capitalei va continua activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Articole asemănătoare

Back to top button