fbpx

Ambasadorul R. Moldova în Rusia a fost convocat la Ministerul de Externe rus

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova. Acestuia i-a fost înaintată o notă de protest în legătură cu presiunile asupra presei de limba rusă din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasadorului i s-a comunicat că, în urma expulzării directorului local al agenţiei de presă Sputnik, partea rusă a venit cu o listă de persoane care au interdicția de a intra în Rusia.

„Părţii moldoveneşti i-a fost remis un protest ferm faţă de împotriva persecuţia constantă, motivată politic, a presei în limba rusă din Republica Moldova”, susține ministerul rus într-un comunicat.

MAEIE nu a comentat deocamdată decizia Moscovei.

Amintim că șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost expulzat din Republica Moldova în dimineața zilei de miercuri, 13 septembrie.

Menționăm că portalul Sputnik.md este blocat de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova începând cu data de 26 februarie 2022, ca urmare a susținerii declarate a războiului inițiat de Rusia în Ucraina. Tot în acea zi a fost blocat și siteul gagauznews.md.

Mai târziu, Sputnik Moldova a anunțat că a deschis alte trei site-uri noi, care pot fi accesate de pe teritoriul R. Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button