fbpx

Ambasada Rusiei la Chișinău: „Atacurile asupra libertății de exprimare în R. Moldova iau proporții cu adevărat grotești”

După ce Moscova s-a plânge la ONU și OSCE pentru a stopa cenzura presei, amabasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu un comentariu, după decizia CSE de a sista activitatea mai multor posturi TV și portaluri de știri, printe care și cele controlate de Moscova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„ață de cele 22 de site-uri web în limba rusă blocate anterior, au fost adăugate pe „lista neagră” încă 31 de portaluri ale mass-mediei federale și agenții de știri din Rusia. Cenzurarea spațiului informațional încalcă grav drepturile garantate de Constituția R. Moldova și de baza normativă a organizațiilor internaționale cu privire la dreptul unei părți semnificative a populației vorbitoare de limbă rusă a țării de a avea acces liber la informație și pluralitatea opiniilor,” se arată într-un comunicat al ambasadei.

Amintim că Serviciul de Informații și Securitate a blocat mai multe site-uri pentru că ar difuza informații în spațiul public în stare să genereze tensiuni ori conflicte sociale. Totodată, SIS a menționat că a observat în ultimele luni o intensificare a atacurilor informaționale și o creștere a riscurilor asupra securității naționale, în special în perioada electorală.

Vezi și: CSE a decis: Șase posturi TV, suspendate pe perioada stării de urgență

doc | Lista celor 31 de portaluri web care vor fi blocate pe teritoriul R. Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button