fbpx

Amazon se așteaptă la pierderi de 10 miliarde de dolari în 2022 cu asistentul vocal, Alexa

Alexa a fost, fără niciun dubiu, unul dintre cei mai populari asistenți virtuali. Vine de la Amazon și, încă de lansarea primului model, a devenit extrem de popular în rândul unei anumite categorii de utilizatori, transmite Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, lumea evoluează, iar tehnologia la fel. Gusturile se schimbă și ele, astfel încât, se pare că, în 2022, Alexa și-a pierdut din popularitatea de care s-a bucurat în ultimii ani.

Amazon, pe pierdere

Mai exact, Amazon se așteaptă ca, la finele anului în curs, să piardă 10 miliarde de dolari din cauza asistenului virtual Alexa.

Alexa este comercializat de Amazon de 10 ani, de atunci „suferind” îmbunătățiri semnificative. Totuși, se pare că, în ciuda popularității sale, compania nu a reușit niciodată să vândă atât cât și-ar fi dorit, pierzând mai mult decât câștigând.

Situația este considerabil mai gravă în 2022, când interesul oamenilor pentru Alexa a scăzut și mai mult.

Se prea poate ca entuziasmul inițial al utilizatorilor să fi fost, mai mult, bazat pe curiozitate decât pe orice altceva. De vreme ce oamenii au avut la dispoziție zece ani pentru a-și satisface curiozitatea, se văd nevoiți acum să aștepte ceva mult mai evoluat, care să contureze cerințele actuale.

Ca drept dovadă, Amazon a anunțat că are în plan concedierea a mai bine de 10.000 de angajați în cadrul diviziei care se ocupă de Alexa (producție, vânzări, etc).

Concedierile ar urma să se întâmple chiar de săptămâna aceasta, fapt care îi va pune în dificultate pe mulți dintre lucrători, într-o perioadă și așa sensibilă.

În mod aproape ironic, Amazon nu se oprește din produs și comercializat Alexa, chiar și așa, cum mai puțini angajați. Anunțul a fost făcut chiar de directorul executiv al Amazon, Andry Jassy.

Așadar, tragem concluzia că Amazon încearcă calea jumătății de drum, însă sunt șanse reale ca această decizie să „le dea în cap și mai mult”. Rămâne, desigur, de văzut ce se va întâmpla în viitor.

Articole asemănătoare

Back to top button