fbpx

Alte șapte cazuri de deces s-au înregistrat în rândul celor bolnavi de COVID-19. Trei femei sunt din Chișinău

În rândul persoanelor bolnave de COVID-19, în Moldova, s-au mai înregistrat șapte decese astăzi. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din totalul de cazuri anunțate, trei sunt din Chișinău, iar toți cei decedați au vârsta de peste 60 de ani.

În cazul pacientelor din capitală: una avea vârsta de 82 de ani, fusese internată la SCM Nr. 1 pe 22 iunie și mai suferea de cardiomiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială de gradul II.

Cea de-a doua avea 60 de ani, a fost transferată de la SCM „Sfânta Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 26 iunie, având și anemie hemolitică autoimună. Iar a treia femeie avea 92 de ani, internată fiind la IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 28 iunie, pacienta mai suferea de hipertensiune arterială de gradul II, cardiopatie hipertensivă și angină pectorală de efort CF III.

A mai decedat un bărbat de 72 de ani, din Drochia, internat la spitalul raional pe 30 iunie, care mai suferea de bronhopneumonie cronică obstructivă. Un alt pacient care a murit era din Sîngerei și fusese internat la Spitalul Clinic Bălţi pe 2 iulie, suferind și de boală cardiovasculară. Iar altul, originar din Bălți, în vârstă de 70 de ani, fusese internat la Spitalul Clinic din raion pe 16 iunie, suferind și de diabet zaharat tip doi, cât și de cardiomiopatie mixtă.

Un deces s-a înregistrat și în Transnistria, în cazul unei femei de 64 de ani, care mai avea diabet zaharat, hipertensiune arterială de gradul III și cardiomiopatie mixtă.

Bilanțul total al cazurilor de infecție, de la începutul pandemiei, a ajuns la 17.906. Până la ora actuală, 11.047 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 595 au decedat.

Articole asemănătoare

Back to top button