fbpx

Alertă falsă cu bombă la Aeroportul Chișinău: Un avion cu 220 de pasageri la bord a fost deviat la Iași

Cursa aeriană Londra-Chişinău, cu 220 de pasageri la bord, a fost deviată duminică seară, 21 aprilie, către Iaşi, în urma unei ameninţări cu bombă pe aeroportul din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova au efectuat verificări pe aeroport, în timp ce pasagerii, dar şi angajaţii aerogării au fost evacuaţi din clădire.

La Iași, ISU a activat Planul Roşu de Intervenţie, la aeroportul ieşean fiind deplasate ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri.

„Se aflau 220 de pasageri la bord. Au fost debarcaţi fără probleme, în terminalul T2”, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai aeroportului Iaşi.

Cei 220 de pasageri aflaţi în aeronava Wizz Air, care a fost deviată pe aeroportul Iaşi, au fost duşi cu autocarele la Chişinău.

În urma alertei cu bombă, a fost afectat şi zborul LOT, Varşovia-Chişinău. Aeronava s-a rotit de câteva ori în spaţiul aerian românesc, la graniţa cu Republica Moldova, după care a pătruns în spaţiul aerian moldovenesc, unde a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din Chișinău.

Amintim că alerta s-a dovedit a fi falsă, iar activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost reluată în regim normal. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală.

Articole asemănătoare

Back to top button