fbpx

Alegerea saltelei: Cum facem diferența dintre o saltea calitativă și una de slabă calitate

Care este diferența dintre o saltea calitativă și una de slabă calitate?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Calitatea somnului și bunăstarea unei persoane depinde în mare parte de saltea, tocmai de aceea alegerea acestui produs ar trebui să fie un proces conștient și bine gândit. Există multe saltele de înaltă calitate pe piață, dar pentru a le putea distinge de cele inferioare, este indicat să iei în considerare câteva aspecte importante. În acest material, specialiștii ecohome.md descriu cele mai importante caracteristici care fac diferența dintre o saltea calitativă și una de slabă calitate.

  1. Capacitatea de adaptare a saltelei

Adaptabilitatea este un semn distinctiv al unei saltele de calitate. Astfel, saltelele care se adaptează ușor sunt considerate a fi de înaltă calitate, deoarece ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale și previne eficient dezvoltarea punctelor de presiune. În schimb, cele care nu se adaptează ușor nu sunt atât de practice și în general îți pot crea probleme de sănătate.

  1. Durabilitatea saltelei

Durabilitatea este o proprietate direct proporțională cu calitatea produsului. O saltea de calitate medie chiar și cu o husă pentru saltea poate rezista până la 10 ani, pe când una de calitate înaltă îți poate servi și mai mult. În general, durata de viață a unei saltele depinde de compoziția și producătorul acesteia.

  1. Fermitatea saltelei

Fermitatea este o caracteristică legată de materialul saltelei, fapt pentru care o saltea ortopedică poate fi mult mai fermă sau mai moale decât una convențională, în funcție de scopul pentru care este achiziționată. De exemplu, persoanele care obișnuiesc să doarmă lateral au nevoie de o saltea moale, iar cei care dorm pe spate au nevoie de o saltea de fermitate medie.

  1. Rezistența saltelei la mișcări

Aceasta este o altă caracteristică a saltelelor de înaltă calitate, deoarece mișcările unei persoane în pat sunt resimțite peste saltea. De exemplu, saltelele care blochează mișcarea sunt soluția perfectă pentru cupluri și în general pentru cei care optează pentru un somn confortabil. Această proprietate o au doar saltelele de înaltă calitate, iar beneficiile pe termen lung sunt imense.

  1. Rezistența saltelei la temperatură

Saltelele neutre sunt mai calitative decât saltelele sensibile, deoarece mulți oameni obișnuiesc să adoarmă când este cald. Cu toate acestea, există saltele care pot absorbi și reține căldura emisă de corp, făcând ca produsul să pară foarte cald, fapt pentru care poate fi tulburat somnul.

Așadar, ducând cont de toate aceste caracteristici, cu siguranță vei putea face diferența dintre un produs de înaltă calitate și unul de slabă calitate.

Iar dacă nu știi unde găsești o saltea bună și la preț avantajos, apelează la magazinul online Ecohome. Plasează o comandă pe site-ul ecohome.md, iar comanda va fi livrată direct la ușă, rapid și în maximă siguranță. Pentru mai multe detalii, apelează la 060 988 058 sau 078 248 919.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button