fbpx

Alături de Jamaica, Irlanda sau Australia. Moldova, inclusă într-un top internațional al țărilor care merită a fi vizitate în luna martie

Alături de Jamaica, Irlanda, New Orleans, Italia și Australia, Moldova a fost inclusă într-un top realizat de o agenție de turism din Cehia, recomandând țara noastră ca o destinație excelentă pentru luna martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Străinii ne-au menționat drept un stat în care persistă încă arhitectura sovietică, dar, în același timp, au lăudat Festivalul Mărțișorului, organizat anual la început de primăvară. Anume pentru acest eveniment, compania ne-a plasat pe locul 3 în topul făcut de ei.

„O altă, mult mai puțin cunoscută, sărbătoare din luna martie este Festivalul Mărțișorului sau Little March. În prima zi a lunii, Moldova și România sărbătoresc venirea primăverii, iar în toată regiunea oamenii poartă un talisman mic, realizat din ață roșie și albă, fixat pe hainele lor, aproape de inimă. Se crede că dăruirea talismanului (numit și marțișor) va asigura putere și sănătate celui care îl poartă”, au scris cei de la kiwi.com.

Cehii au remarcat și faptul că în țara noastră industria vinicolă capătă noi orizonturi, Moldova fiind una dintre țările cu specific rural, bine păstrat de-a lungul anilor.

„Este o zonă rurală, în cea mai mare parte ruinată, cu sate rustice, castele și mănăstiri vechi. Capitala, Chișinău, păstrează un aer de mahmureală sovietică, clădirile și monumentele încă mai păstrează un nivel de mândrie de istorie și cultură etnică a Moldovei”, se mai arată în materialul agenției.

Pe primul loc în topul internațional se află Jamaica, urmată de Irlanda. Pe locul patru se clasează New Orleans, iar pe poziția a cincea – Italia.

Articole asemănătoare

Back to top button