fbpx

Ai obosit să-ți petreci o bună parte din weekend făcând curățenie? Metoda virală „30 de minute” care te ajută să faci totul mai ușor

Când se anunță weekendul, pentru unii se anunță și ziua de „profilaxie” a locuinței. Acest fapt este obositor pentru mulți dintre noi, așă că Gemma Bray, specialistă în organizare și curățenie, a creat o metodă simplă și eficientă de a face curățenie astfel încât să-ți eliberezi weekendul de griji.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Metodata este definită –  The Organised Mum Method (TOMM), iar secretul ei: trebuie să faci curățenie timp de 30 de minute în fiecare zi într-una dintre camere. Specialista a și explicat acest truc în trei etape.

Nivelul 1

Spălatul și ștersul vaselor, spălatul rufelor, ordonarea jucăriilor sau curățarea bucătăriei după ce gătești sunt câteva dintre activitățile ce nu trebuie să intre în metoda „30 de minute”, ci trebuie făcute, în mod normal, în fiecare zi, pentru că sunt lucruri elementare, explică specialista.

Foto: MyMove.com

Nivelul 2

În fiecare zi trebuie să-ți dedici 30 de minute pentru o singură cameră din locuința ta. Nu este important să faci absolut tot, „așa cum scrie cartea”, pentru că – revenind în fiecare săptămână acolo – vei face ca locul să devină din ce în ce mai curat și mai simplu de aranjat lucrurile din el.

Foto: verywellmind.com

Nivelul 3

Vineri, spune Gemma, este ziua în care vei face treburile mai dificile, care merită mai multă atenție și pe care le execuți mai rar: să cureți cuptorul, să aspiri sub mobilă etc.

Foto: agourasash.com

Metoda specialistei a devenit deja îndrăgită de mii de oameni de pe Instagram, unde Gemma a acumulat peste 16.000 de fani, pe care îi motivează continuu cu postări încurajatoare. În context, ea a anunțat că va lansa o carte despre „The Organised Mum Method”, transmite eva.ro.

„Faptul că este o modalitate accesibilă de a face curățenie i-a atras pe oameni. Nu costă nimic să încerci – toate sfaturile mele sunt gratuite și produsele de curățenie sigur le ai deja în casă. Prin urmare, poți începe imediat. Este minunat să știu că mii de oameni fac curat în living în fiecare luni. Este eliminată monotonia de a face curat pentru că simt că suntem cu toții implicați”, spune ea.

Iată câteva trucuri dezvăluite de specialistă:

Împarte timpul în jumătate

„Dacă nu ai timp să faci curățenie 30 de minute, împarte în două părți a câte 15 minute. În zilele când vii târziu de la serviciu sau ești foarte obosit/ă, alege camerele mai ușor de curățat, precum holul”.

Fă pași mărunți

Păstrează intervalul de 30 de minute: „Probabil vei fi entuziasmat/ă la început, dar dacă începi cu un ritm prea alert, există riscul să te epuizezi curând și să renunți pentru că îți pierzi motivația”.

Prioritizează

„Înainte de a începe cronometrarea, adună produsele de curățenie de care ai nevoie. Începe cu treburile urgente și lasă-le la final pe cele mai puțin importante. Când au trecut cele 30 de minute – oprește-te”.

Scopul nu trebuie să fie perfecțiunea

„Metoda TOMM nu este despre perfecțiune, ci este o modalitate realistă de a face curățenie care te ajută să faci tot ce ai de făcut într-un mod eficient. Astfel îți rămâne mai mult timp pentru activități plăcute. Nu te pierde în detalii”.

Stabilește ordinea camerelor în funcție de programul tău

„Știi din timp care, aproximativ, vor fi zilele tale mai aglomerate. Așă că tu decide când faci curățenie în camerele unde e nevoie de mai multă treabă și în care munca va fi una mai lejeră”.

Spor la muncă! 🙂

Articole asemănătoare

Back to top button