fbpx

Agresorii familiali vor putea fi monitorizați electronic, printr-o brățară. Proiectul – votat de Parlament

Agresorii familiali vor putea fi monitorizați electronic, cu brățară instalată la mână sau la picior. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, un proiect de lege pentru modificarea mai multor acte normative în acest sens, în prima și a doua lectură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul propune monitorizarea electronică a agresorilor familiali, cu brăţară instalată la mână sau la picior, imediat după pronunţarea de către judecător a ordonanţei de protecţie a victimei, cu aplicarea măsurilor de protecţie reglementate de lege.

Totodată, se propune obligarea agresorului de a părăsi temporar locuinţa comună ori de a sta departe de locuința victimei, indiferent de dreptul de proprietate asupra bunurilor. De asemenea, agresorii vor trebui să stea departe de locul aflării victimei, la o distanţă ce îi asigură acesteia securitatea, excluzând orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau alt mod. În acelaşi timp, agresorului îi va fi interzis să se apropie de anumite locuri: locul de muncă al victimei, cel de studii al copiilor, alte locuri determinate pe care persoana protejată le frecventează.

Modificările acordă posibilitate victimei, membrilor familiei acesteia, să fie monitorizaţi printr-un sistem electronic de supraveghere, de tipul unui telefon GSM mic, dacă aceştia îşi expimă acordul în formă scrisă.

Noile reglementrăi se propun să intre în vigoare la expirarea termenului de șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button