fbpx

Adriana Beţişor, fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție, a scăpat de urmărire penală pentru corupere pasivă și abuz de serviciu

Dosarul penal pornit pe numele fostului șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a fost clasat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O decizie în acest sens a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău pe 15 februarie, după ce procurorul din cadrul PA, Liliana Partole, a emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale în legătură cu inexistența faptei infracțiunii.

Totuși, magistrații au dispus examinarea într-o cauză penală separată a acuzației privind amestecul în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală.

La etapa ședinței preliminare, apărătorii Adrianei Bețișor au prezentat instanței de judecată ordonanța de refuz în pornirea urmării penale emisă la 5 septembrie 2020 de către procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) Liliana Partole pe marginea materialelor cauzei penale prin care s-a refuzat urmărirea penală referitoare la pretinsele fapte ale procurorilor Adriana Bețișor și Vitalie Călugăreanu, expuse în actul de sesizare, precum și s-a dispus clasarea procesului penal.

Adriana Bețișor și-a început activitatea ca procuroare în 2011, gestionând diverse dosare importante. În 2012, a coordonat operațiunile de percheziție efectuate asupra companiilor asociate omului de afaceri Veaceslav Platon. De asemenea, a condus investigația privind furtul miliardului și a gestionat un dosar penal împotriva fostului premier Vlad Filat, care a fost ulterior condamnat la 9 ani de închisoare.

În 2017, Bețișor a fost numită adjunctă a șefului Procuraturii Anticorupție, iar în mai 2019, a preluat temporar conducerea instituției. În august 2019, aceasta a renunțat la funcție în urma numeroaselor critici primite din partea autorităților.

Articole asemănătoare

Back to top button