fbpx

Administratorul ZEL Bălți spune că atragerea proiectelor investiționale se datorează președintei: A deschis practic toate porțile occidentale

Administratorul Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, susține că atragerea unor proiecte investiționale care au fost realizate în ultima perioadă, s-a datorat președintei Maia Sandu, care a deschis practic toate porțile occidentale. „Noi până nu demult nu eram cunoscuți. Jumătate din tot lucrul ce ține de atragerea de investiții l-au făcut Maia Sandu și prim-ministra, Natalia Gavrilița”, a declarat Ciobanu în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi avem o situație fără precedent, pe deoparte, Maia Sandu a deschis practic toate porțile occidentale. Noi până nu demult nu eram cunoscuți… Jumătate din tot lucrul ce ține de atragerea de investiții l-au făcut Maia Sandu și prim-ministra. Următoarea etapă sunt ostașii de rând, care trebuie să-și facă treaba. Atragerea unui proiect investițional durează de la 6 luni până la 3 ani”, a declarat Ciobanu.

Totodată, Marin Ciobanu a mai precizat că din 2016 până în 2021, Republica Moldova nu a reușit să atragă niciun investitor mare.

„Dacă nu reușim să atragem un investitor care ar crea 500 – 1.000 de locuri de muncă, este o crimă pentru Moldova. La noi sunt mulți povestitori, vrăjitori, în teorie mulți sunt profesori, dar in realitate este greu să atragi un investitor mare”, a mai adăugat administratorul Zonei Economice Libere Bălți, citat de TV8.

De asemenea, Marin Ciobanu este de părere că Moldova se află într-un cerc vicios, de aceea țara noastră care este mică, cedează în competiția privind forța de muncă calificată.

„Pe deoparte nu avem forțe de muncă calificată, ca să atragem investiții competitive, iar dacă calificăm forțele de muncă, ele pleacă peste hotare”, a conchis Ciobanu.

Articole asemănătoare

Back to top button