fbpx

Acestea sunt semnele de avertizare că ai risc de diabet

Consumul de prea mult zahăr poate face ravagii în corpul nostru, conducând la o serie de boli.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Multe afecțiuni sunt în creștere, pe fondul excesului de dulciuri, printre acestea fiind problemele cardiovasculare, cancerul și chiar oboseală suprarenală.

Așadar, dacă pe tot parcursul zilei ai deseori poftă de ceva dulce s-ar putea să fii dependent de zahăr. Dar, cum poți determina dacă mănânci prea mult zahăr?

Aceste semne de avertizare iți indică în mod clar că trebuie să reduci aportul sau, mai bine, să renunți înainte să ai probleme de sănătate, scrie clicksanatate.ro.

Te simți obosit și lipsit de energie

Dacă te simți adesea obosit, una dintre cauzele principale ar putea fi prea mult zahăr în dieta ta. Acest lucru poate suna bizar, deoarece alimentele bogate în zahăr sunt cunoscute pentru faptul că oferă un impuls de carbohidrați și așa sporesc energia. Dar este ceva temporar, care durează adesea doar câteva minute.

Ai poftă de zahar și de carbohidrați

Daca ți-e poftă de ceva dulce tot timpul, probabil ca esti dependent de zahar. Consumul regulat de zahăr poate crea o reacție în lanț lucru valabil și pentru pofta de carbohidrați, care poate indica și o dependență de zahăr.

Ești tot timpul bolnav

Dacă ați observat că vă îmbolnăviți des, una dintre cauze ar putea fi excesul de zahăr din dietă. Consumul de prea mult zahăr poate slăbi sistemul imunitar, slăbind capacitatea naturală a corpului de a lupta împotriva răcelilor, virusurilor gripei și bolilor cronice.

Lupți cu anxietatea sau depresia

Consumul de prea mult zahăr afectează și emoțiile. Pentru că zahărul stimulează temporar energia, odată ce efectele sale au dispărut, oboseala fizică care apare poate fi, de asemenea, însoțită de oboseală psihologică, provocând sentimente asociate cu depresia, cum ar fi letargia, tristețea și retragerea socială. Dacă sunteți adesea un statut anxios, nervos poate fi, de asemenea, un semn că dieta este plină de zahăr și este nevoie de o ajustare.

Pielea ta suferă

Crize inflamatorii, cum ar fi acneea sau eczeme, pielea grasă sau uscată și cearcănele de sub ochi ar putea fi rezultatul unei diete bogate în zahăr. Renunțarea la zahăr poate îmbunătăți considerabil problemele pielii, precum și sănătatea generală.

Ești supraponderal
Încărcarea cu calorii din zahăr va determina organismul să transforme zahărul și să îl stocheze ca grăsime corporală. Deloc surprinzător, acest lucru poate duce rapid la probleme de greutate precum obezitatea – cauzând o serie de probleme, inclusiv colesterol ridicat, probleme cardiace, apnee în somn și multe altele.

Suferi de hipertensiune arterială

Consensul general spune că hipertensiunea arterială este cauzată de sodiu din dieta ta, mai degrabă decât de zahăr. Într-un studiu, realizat în 2010 la Universitatea din Colorado, Denver, au fost studiati peste 4.500 de adulți, iar datele adunate au arătat că există o legătură între hipertensiunea arterială și consumul excesiv de zahăr.

Te confrunți cu probleme dentare

Este un fapt binecunoscut că zahărul nu este bun pentru dinții tăi. Dacă ai carii și nevoie de obturații zahărul ar putea fi cauza problemelor

Ai prediabet

Consumul de alimente dulci te îngrașă, crescând riscul de a dezvolta diabet de tip II. Deși este posibil să nu fii diabetic, majoritatea oamenilor tind să fie prediabetici. Așadar, dacă te simți în mod constant însetat sau înfometat, în ciuda faptului că mâncânci și bei des, dacă ești slăbit de fiecare dată când sari peste o masă, ar trebui să discuți cu medicul despre riscul de diabet.

Articole asemănătoare

Back to top button