fbpx

Abuzurile sexuale – fenomen alarmant în Moldova. Un bărbat și-a abuzat propria mamă, iar altul – o copilă de numai 5 ani

Abuzurile sexuale au devenit, cu regret, unul dintre cele mai alarmante fenomene din țara noastră. Tot mai des, printre infractori figurează membri ai familiei, persoane din cercul de prieteni sau cei cu care victimele convieţuiesc. De cealaltă parte, victime ale acestor infracţiuni devin minorii, persoanele aflate în neputinţă sau în stare de vulnerabilitate faţă de agresor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Recent, procurorii au demonstrat vinovăția unui locuitor al raionului Criuleni, în vârstă de 49 de ani, care a abuzat sexual o copilă de numai 5 ani. Aceasta era fiica vecinei cu care suspectul locuia în aceeași gospodărie. Bărbatul acționa prin constrângere fizică şi psihică, în timp ce mama micuței muncea în grădină.

Chiar dacă nu și-a recunoscut vina, pentru infracțiunile sale, care s-au repetat timp de un, acesta a fost condamnat la 15 ani închisoare, fiind obligat să achite copilei şi un prejudiciu moral şi material. De notat că, după ce cazul a ieşit la iveală, o altă tânără a declarat că, pe timpul când era minoră, şi ea ar fi fost abuzată sexual de către aceeaşi persoană.

Şi Judecătoria Ungheni a stabilit, recent, 11 ani închisoare, cu executare, în privinţa unui tânăr care şi-a abuzat sexual propria mamă, iar astfel de incidente nu sunt unice.

Menționăm că, în fiecare caz de viol, procurorii pledează pentru privarea agresorilor de libertate, solicitând, în instanţă, condamnarea acestora la pedepse maxime, prevăzute de legislaţia naţională şi în acord cu doctrinele CtEDO. Chiar dacă, ulterior, mulţi dintre infractori regretă cele comise, consecinţele asupra victimei sunt ireversibile, iar pedeapsa ce urmează a fi aplicată violatorului – inevitabilă.

Statisticile arată că, pe parcursul anului trecut, în republică au fost comise 611 infracţiuni privind viaţa sexuală, perioadă în care, 115 inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cu executare.

În prezent, în penitenciarele din ţară îşi ispăşesc pedepsele pentru infracţiuni privind viaţa sexuală 1189 de persoane sau fiecare al cincilea condamnat.

Articole asemănătoare

Back to top button