fbpx

„Abuz și încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților”. Sindicatele, despre regulile de vaccinare ale profesorilor

Sindicatele vin în apărarea profesorilor. Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei (FSES) a criticat deciziile luate de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP), privind vaccinarea profesorilor sau efectuarea testelor din surse proprii o dată la 14 zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, CNESP a decis că „până la atingerea nivelului recomandat de vaccinare de 95%, personalul didactic, nedidactic și auxiliar nevaccinat va efectua din cont propriu și prezenta, o dată la 14 zile, rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (testul rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 sau testul PCR la COVID-19)”.

Pe pagina de Facebook a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, instituția menţionează că toți pedagogii achită lunar asigurarea medicală, care constituie 9% din salariu, fapt ce le permite să beneficieze în mod gratuit atât de testele rapide antigen, cât și de cele PCR. În plus, nu toţi angajaţii se pot vaccina, având contraindicaţii medicale.

„Toți pedagogii achită lunar asigurarea medicală (9% din salariu), fapt care le permite să beneficieze gratuit atât de testele rapide antigen, cât și de cele PCR. Există o categorie de persoane care manifestă reacții adverse la vaccinare și/sau care au contraindicații medicale. În cazul lor sintagma „din bani proprii” sună ca un abuz”, se arată în mesajul postat.

FSES susține că imunizarea populației e un lucru necesar pentru a depăși criza pandemică, dar important este să se respecte principiul benevol al vaccinării și să se evite orice tip de abuz sau intimidare.

„Încercarea autorităților de orice nivel de a ”lega” procesul de vaccinare cu îngrădirea Drepturilor Constituținale la Muncă, la Sănătate și la Viață reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești”, a conchis FSES.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button