fbpx

De pe 1 septembrie elevii se întorc în sălile de clasă. Ultimele decizii aprobate de CNESP

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) s-au întrunit luni, 23 august, în ședință.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, după ședință, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a susținut o conferință de presă.

S-a decis faptul că elevii vor reveni pe băncile școlii din 1 septembrie.

„A fost aprobată instrucțiunea revăzută a măsurilor de activitate a instituțiilor de învățământ pentru perioada 2021-2022”, a declarat Ala Neerenco, menționând că de la 1 septembrie, procesul educațional va avea loc cu prezența fizică.

„Pentru prevenirea infecției cu COVID-19 în spațiul școlar, CNESP a recomandat atingerea acoperirei vaccinale de cel puțin 95% din persoanele adulte din cadrul instituțiilor de învățământ, până la 1 octombrie. Până la atingerea acestui obiectiv, personalul didactic, nedidactic și auxiliar nevaccinat va prezenta odată la 14 zile din surse proprii, rezultatul unui test negativ. Se acceptă atât testele rapide antigen, cât și PCR”, a mai zis șefa ministerului Sănătății.

De asemenea, CNESP a subliniat că desfașurarea paradei militare organizate cu prilejul împlinirii a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, va fi permisă doar dacă toți participanții din cadrul formațiunilor implicate în paradă vor fi vaccinați anti-COVID-19.

Amintim că în ultimile 24 de ore au fost depistate 149 de cazuri de infecție COVID-19. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră, ajungând la 264.432.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button