fbpx

A început vara și trebuie să scapi de vânătăi? Trucuri simple pentru vacanță

Vrei să ai un corp frumos, dar vânătăile îți dau bătăi de cap? Există niște trucuri simple care te ajută să fii în cea mai bună formă pentru vacanță.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

1. Gheață

Aplică gheață pe locul afectat sau ține o pungă cu legume congelate, dacă nu ai gheață la îndemână. Are efect antiinflamator și ajută și pielea să își revină mai rapid.

2. Duș scoțian

Poți apela și la trucul cu faimosul duș scoțian, alternând jetul de apă fierbinte cu cel de apă rece, la niște temperaturi pe care să poți să le suporți. Această metodă hidratează și ajută la refacerea mai rapidă a stratului epidermic în zonele afectate. Este excelent și pentru varice, cucuie sau alte probleme asemănătoare.

3. Gel sau cremă cu extracte de plante naturale

Mama Natură ne pune la dispoziție o mulțime de plante cu efect antiinflamator și analgezic, precum busuiocul, pătrunjelul, arnica sau gheara dracului. Chiar dacă și crema este eficientă, poți pune în geanta de călătorie și un gel, pentru că acesta intră mult mai rapid în piele.

4. Masaj

Masajul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în zona afectată. O bună oxigenare și o eliminare eficientă a posibilelor blocaje sau inflamații locale înseamnă că și corpul se reface mult mai rapid și mai ușor în cazul loviturilor, al vânătăilor, cucuielor și al venelor sparte.

5. Comprese locale cu plante și legume cu efect antiinflamator

Dacă ești adeptul leacurilor băbești, poți apela la clasica frunză de varză, la un cartof tăiat felii sau pătrunjel zdrobit. De asemenea, sunt eficiente și infuziile din plantele cu efect antiinflamator, menționate anterior, aplicate local cu o compresă.

Sursa: unica.ro

Articole asemănătoare

Back to top button