fbpx

A fost lansat Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret în anul 2024

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Tineret au lansat Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret, ediția 2024. Programul este dedicat susținerii şi dezvoltării sectorului de tineret din Republica Moldova, prin acesta urmând să fie oferit, în bază de concurs, suport logistic şi financiar pentru realizarea inițiativelor şi proiectelor de tineret. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută de secretarul de stat Sergiu Gurin și directorul Agenției Naționale pentru Tineret Ion Donea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

,,Suma totală alocată pentru Programul de Granturi destinat organizațiilor de tineret pentru anul 2024 constituie circa 10 milioane lei. Ne dorim ca proiectele care vor fi depuse să se alinieze direcțiilor prioritare prevăzute în Strategia de dezvoltare a sectorului de tineret „Tineret 2030”, a spus Sergiu Gurin.

Ion Donea a prezentat criteriile de eligibilitate, priorităţile programului de granturi pentru anul următor, precum și condițiile de selectare a câștigătorilor.

,,La concurs pot participa organizațiile necomerciale de tineret din țară care desfășoară proiecte şi programe cu impact pentru tineri, dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituții și donatori locali sau internaționali și pot asigura o contribuție proprie de cel puțin 20 la sută din valoarea proiectului”, a precizat Ion Donea.

Organizațiile aplicante vor putea depune proiecte cu un buget maxim de 200.000 de lei pentru proiectele locale, 400.000 de lei pentru proiectele regionale și 600.000 de lei pentru proiectele naționale. Pentru proiectele naționale cu subgranturi se pot depune dosare cu un buget maxim de 1 000.000 lei.

Dosarul complet va fi depus în format electronic (PDF și Word/Excel) la adresa de e-mail: grant@tineret.gov.md, până la data de 19 februarie 2024, ora 17.00.

Mai multe detalii despre condițiile de participare, procedura de depunere și evaluare a dosarelor, precum și despre modalitatea de încheiere/derulare a contractului de finanțare pot fi consultate aici.

Articole asemănătoare

Back to top button