fbpx

80 de curți de bloc din Chișinău vor fi reparate în acest an. Câți bani vor fi alocați din bugetul municipal?

Primăria municipiului Chişinău informează că în acest an vor fi reparate 80 de curți de bloc de pe 400 de adrese din cele cinci sectoare ale capitalei. Pentru acest scop, în bugetul municipal au fost prevăzuți circa 20 milioane de lei.

Potrivit lui Octavian Lungu, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, lucrările prioritare din Programul de reparație a curților de blocuri au fost stabilite în baza propunerilor înaintate de preturile de sector, dar poate fi modificat la necesitate.

Reabilitarea curților de bloc presupune reparații curente pe o suprafață de circa 60.000 de metri pătrați și va consta în lucrări de frezare, plombare și asfaltare a căilor de acces către curți. De asemenea, intervențiile prevăd asfaltarea trotuarelor, înlocuirea bordurilor și ridicarea/aducerea la nivel a capacelor de fontă de la fântânile de vizitare. La necesitate se va face reparație integrală.

În context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat ca listele cu adresele curților de bloc ce urmează a fi reparate să fie făcute publice imediat după ce vor fi semnate contractele cu agenții economici, iar pretorii de sector să poarte responsabilitate pentru executarea lucrărilor și să semneze pe lista pentru fiecare sector. Totodată, Codreanu a cerut oamenilor „să informeze despre cazuri cu lucrări necalitative”.

În anul 2019, lucrările de reparație a curților de bloc vor fi executate de către agenți economici privați, selectați în bază de licitație. Un concurs în acest scop va fi organizat de către Î.M. Regia „Exdrupo”. Perioada de desfășurare a lucrărilor este preconizată pentru cinci luni.

Articole asemănătoare

Back to top button