fbpx

360 de milioane de numere de telefon ale utilizatorilor de WhatsApp ar fi fost expuse după o breşă de securitate. Reacția companiei

O breşă de securitate în aplicaţia WhatsApp a expus numerele de telefon deţinute de circa 360 de milioane de utilizatori din 108 ţări, potrivit unei analize realizate de o multinaţională specializată în securitate cibernetică, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Numerele s-ar afla deja pe darknet, unde au fost scoase la vânzare, arată datele publicate de compania de securitate cibernetică Check Point.

Surse de la WhatsApp spun totuşi că nu este vorba `de o scurgere de date” şi şi-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că această companie care se ocupă cu securitatea cibernetică `a cumpărat o listă cu numere de telefon care circulă pe internet pentru a repeta afirmaţii fără nicio bază cu scopul de a obţine publicitate gratuită”.

Compania Check Point a dat asigurări că în ultimele patru zile aceste arhive, care includ prefixe de apelare, s-au pus în vânzare pe darknet „şi sunt distribuite la liber în rândul delincvenţilor cibernetici”.

Informaţia care se vinde este doar numărul de telefon activ şi în niciun caz conţinutul mesajelor utilizatorilor, a explicat Check Point, care remarcă faptul că este totuşi vorba despre un atac la scară largă asupra unei aplicaţii foarte populare şi care este folosită de milioane de persoane în întreaga lume.

Printre consecinţele imediate ale acestei `breşe”, Check Point a menţionat posibilitatea ca numerele de telefon să fie folosite în atacuri de tip `phishing” chiar prin intermediul aplicaţiei şi, tocmai de aceea, a insistat asupra importanţei ca toţi utilizatorii să fie foarte atenţi la mesajele pe care le primesc şi să fie precauţi înainte de a face „click” pe orice link şi mesaj primit pe aplicaţie.

Articole asemănătoare

Back to top button