fbpx

180 de copii din Chișinău au fost testați pozitiv la COVID-19. Situația în instituțiile de învățământ din capitală

Conform datelor monitorizării situației îmbolnăvirilor prin COVID-19, în cadrul instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, desfășurată recent de reprezentanții DGETS, s-a constatat că sursa dominantă de contaminare a copiilor/elevilor este familia, iar contactul cu persoane străine sau colegii de clasă – sursa secundară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

E de menționat că, potrivit situației de la data de 02 decembrie, din totalul de 92.772 de elevi din municipiu, au fost confirmați pozitiv 180 de copiii (0,19%).

Totodată, 2555 de elevi sunt în autoizolare sau carantină. Drept urmare, în prezent 2703 elevi din 169 de clase studiază online. De asemenea, au fost confirmate pozitiv 149 de cadre didactice și 28 de angajați auxiliari. În prezent, îşi desfăşoară activitatea la distanţă doar două şcoli din cele 150.

APL Chișinău și, respectiv, Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS) monitorizează situația din instituțiile educaționale, pentru a asigura condiții favorabile, atât pentru elevi și profesori, cât și pentru părinți.

Totodată, autoritățile au concretizat astăzi că instituțiile de învățământ vor continua să activeze conform metodei pe care au ales-o la începutul anului de studii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button