fbpx

foto | 14 persoane au depus jurământul pentru obținerea cetățeniei R. Moldova. Din ce țări provin

Un grup de 14 persoane au depus jurământul la Primăria Chișinău, pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primăria municipiului Chișinău informează că persoanele care domiciliază în Municipiul Chișinău și au depus luni jurământul sunt originare din Federația Rusă, Republica Turcia, Republica Arabă Siriană, Republica Libaneză, Republica Iraq și Republica Italiană.

Totodată, o persoană a redobândit cetățenia statului nostru.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.

Această prezentare necesită JavaScript.

De asemenea, în total 1019 persoane din Municipiul Chișinău au obținut sau redobândit cetățenia Republicii Moldova începând cu anul 2003, dintre care 94 de persoane doar pe parcurusl anului curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Articole asemănătoare

Back to top button