fbpx

12 morți într-un accident de autocar în Croația. Victimele sunt pelerini polonezi care mergeau spre un sanctuar

Douăsprezece persoane au murit după ce un autocar care transporta pelerini polonezi a ieșit sâmbătă de pe o șosea din Croația și a ajuns într-un șanț. Toți cei care au supraviețuit accidentului – în total 32 de persoane – sunt răniți, iar 19 dintre ei sunt în stare gravă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Unii dintre pasagerii răniți se luptă pentru viața lor”, a declarat ministrul croat de interne Davor Bozinovic.

Excursia era organizată de grupul catolic Frăția Sfântului Iosif, iar în autocar se aflau și trei preoți și șase călugărițe. Pelerinii mergeau spre Medjugorje, un sanctuar catolic din Bosnia. Pelerinajele în acest orășel sunt foarte populare în Polonia, în urma unor relatări potrivit cărora câțiva copii de acolo au avut o viziune cu Fecioara Maria în anii 1980.

Accidentul a avut loc dimineața, în jurul orei locale 05:40 (04:50 GMT), când autocarul a ieșit de pe carosabil, pe autostrada dintre Jarek Bisaski și Podvorec, la nord-est de Zagreb, scrie digi24.ro.

Ministrul polonez al justiției și procurorul general au ordonat Procuraturii din Varșovia să lanseze o anchetă privind cauzele tragediei, iar doi miniștri polonezi au plecat spre Croația în urma incidentului.

Premierul croat Andrej Plenković a transmis condoleanțe familiilor victimelor, adăugând într-o postare pe Twitter că serviciile de urgență fac tot ce pot pentru a ajuta.

Articole asemănătoare

Back to top button