fbpx

12 ani de la moartea regelui muzicii pop. Videoclipul artistului ce depășește 1 milion de vizualizări pe Youtube

Astăzi, 25 iunie, se fac 12 ani de când regele muzicii pop, Michael Jackson, a trecut în neființă. Acesta a murit la aproape 51 de ani, lăsând sute de mii de fani îndurerați. Decesul său a survenit neașteptat, chiar în timp ce se pregătea pentru turneul care credea că îi va relansa cariera.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cauza morții a fost confirmată drept o intoxicație cu propofol o substanță anestezică pe care artistul o folosea ca somnifer, fiindu-i administrată la domiciliu de doctorul Conrad Murray. Acesta a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. A fost eliberat din închisoare în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani după gratii.

În ciuda imaginii publice foarte îngrijite, Michael Jackson era într-o stare foarte rea de sănătate în ultimele sale zile. Avea corpul plin de înțepături de ac, vânătăi pe genunchi şi pe gambe şi tăieturi pe spate. Regele muzicii pop își pierduse tot părul, folosea o perucă și își tatuase sprâncele.

Timp de 30 de ani de carieră, Michael Jackson a reușit să cucerească, cu vocea și mișcările sale de dans, inimile a milioane de fani și rămâne un reper în istoria muzicii pop și o inspirație pentru mulți dintre artiștii contemporani.

În această lună, în care se împlinesc 12 ani de la moartea sa, „Billie Jean” a devenit primul său videoclip care a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe platforma YouTube. „Billie Jean” este cel de-al treilea videoclip muzical din anii 1980 care reuşeşte această performanţă, după cele ale cântecelor „Sweet Child O’ Mine” (Guns N’ Roses) şi „Take on Me” (A-ha), scrie digi24, cu referire la Agerpres.

Videoclipul piesei „Billie Jean” a fost lansat în 1983. Piesa a ajunsă pe primul loc în topul Billboard Hot 100 şi a fost recompensată cu două premii Grammy, fiind nominalizată şi la categoria „Cântecul anului” la gala Grammy Awards din 1984.

Articole asemănătoare

Back to top button