fbpx

video | Mărturiile unei pasagere de la atacul din aeroport: „Era agresiv și agitat. A cerut să plătesc poliției ca să nu fie întors în Istanbul”

A fugit de represiunile din Tadjikistan, dar a devenit martora omorului de la Aeroportul Internațional Chișinău, comis de conaționalul său. femeia care a zburat în același avion cu asasinul care a ucis doi oameni. Barno Begamzoda, o jurnalistă de 30 de ani, care a zburat în același avion cu asasinul care a omorât doi oameni, a fost nevoită să-și părăsească patria pentru a nu fi arestată și pentru a-și proteja copiii. Ea a supraviețuit incidentul fiind însărcinată și cu un copil de un an în brațe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a povestit pentru NewsMaker.md cum a văzut incidentele de la aeroportul din Chișinău și cum a ajuns în Moldova.

Femeia spune că se afla la doi metri de Așurov, atunci când acesta a luat arma de la polițistul de frontieră Serghei Muntean și a deschis focul.

„Rustam Așurov s-a apropiat de mine și mi-a cerut să-i dau bani polițistului de frontieră Serghei Muntean ca și acesta să nu fie trimis înapoi la Istanbul. I-am spus că, dacă îi dau bani, mă va trimite și pe mine înapoi. După aceasta, polițistul de frontieră Serghei și pasagerii care nu fuseseră lăsați să intre în țară au trecut pe lângă mine. Și acel bărbat l-a lovit mai întâi pe Serghei în față. Serghei a căzut la pământ. Rustam Așurov a scos arma. S-a întâmplat la 1-2 metri de mine. După ce au început împușcăturile, am luat copilul și am fugit de acolo împreună cu un alt bărbat”, a declarat martora, care s-a referit la evenimentele care au avut loc în după-amiază zilei de 30 iunie curent.

Vezi și: video | Atacatorul de la aeroport și-a sunat mama, după ce a împușcat cei doi oameni: „Ne vedem pe lumea cealaltă”

Articole asemănătoare

Back to top button