fbpx

Nu te lăsa „dus/ă de val”! 10 lucruri pe care să le faci ca să îți păstrezi mereu calmul

Uneori este greu, dar necesar să îți controlezi emoțiile. Înainte de-a te lăsa „dus de val”, încearcă să eviți situațiile de conflict și să faci tot ce îți stă în puteri pentru a nu escalada drama.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Neînțelegerile și stresul îți pot afecta viața, așa că te sfătuim să nu le amplifici. Ca să reușești, ZUGO îți oferă 10 sfaturi pe care le poți pune în aplicare în orice moment.

  1. Încearcă să nu faci din țânțar armăsar. Cele mai multe probleme pe care le avem sunt „la noi în cap”, iar în realitate situația e mult mai simplă. Analizează la rece și vei observa asta.
  2. Înainte să vorbești, gândește-te. De regulă, atunci când te enervezi, spui lucruri care dor, iar mai târziu regreți.
  3. Imaginează-ți ceva relaxant. Atunci când nu ai dispoziție, ar fi bine să închizi ochii pentru câteva clipe, să te deconectezi de la realitate și să îți imaginezi lucrurile care te fac mai fericit, de exemplu că te afli pe malul oceanului.
  4. Analizează-ți reacțiile. Poți fi furios atunci când îți este foame, când nu reușești să faci ceva sau când ești obosit. În asemenea momente ar fi bine să fii atent ca nu cumva să superi oamenii din jur.
  5. Crează-ți ritualuri. Poți servi o cafea, asculta muzică sau desena ceva ca să te liniștești și să scapi de emoțiile negative.
  6. Ai grijă de corpul tău. Toate impulsurile vin de la creier. Dacă nu te odihnești suficient și ai un mod de viață tumultos, el va încerca să îți spună că nu se simte bine.
  7. Distrage-ți atenția. Dacă nu îți merge, nu te gândi mereu la asta. Încearcă să găsești activități care să îți aducă plăcere.
  8. Conștientizează că îți poți controla emoțiile. Cu siguranță au fost momente în care ai vrut să îți exprimi furia, dar te-ai abținut. Asta înseamnă că ești pe calea cea dreaptă.
  9. Respiră adânc. Asta te-ar putea ajuta să degaji energia negativă rapid și eficient.
  10. Ia o pauză. Ieși la o plimbare pentru 15 minute, fă gimnastică sau yoga atunci când ești nervos. Așa ai putea să liniștești „furtuna” din sufletul tău.

Articole asemănătoare

Back to top button