fbpx

video | Zelenski, discurs istoric în faţa Congresului American: Acum se decide destinul țării noastre, destinul poporului nostru

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ţinut un discurs istoric în faţa membrilor Camerei Reprezentanţilor şi Senatului SUA. Preşedintele ucrainean a spus că invazia Ucrainei de către Rusia este mai mult decât despre Ucraina, este vorba despre democraţie, libertate şi alegerea propriei căi, scrie mediafax.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Principalele declaraţii:

Preşedintele ucrainean a întrebat, retoric, dacă este „prea mult să le cerem” aliaţilor din NATO, inclusiv SUA, să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra
Ucrainei.

„Ucraina are nevoie de mult mai multe sisteme antiaeriene din vest”.

„Am o nevoie”, a spus el invocând discursul istoric „I have a dream” al liderului pentru drepturile civile Martin Luther King Jr., rostit în 1963 la Washington DC.

„Chiar acum se decide destinul ţării noastre, destinul poporului nostru”.

Zelenski a făcut apel ca SUA să-şi amintească de atacul de la Pearl Harbor comis de Japonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să-şi amintească de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Preşedintele ucrainean a spus că invazia Ucrainei de către Rusia este mai mult decât despre Ucraina, este vorba despre democraţie, libertate şi alegerea propriei căi.

Ceea ce se întâmplă în Ucraina este ceva ce „Europa nu a mai văzut în 80 de ani”, a spus el. „Vă invit să faceţi mai mult”. El a precizat că Rusia a „transformat cerul într-o sursă a morţii”

„În calitate de lider al naţiunii mă adresez preşedintelui Biden, dumneavoastră sunteţi liderul naţiunii. Vă doresc să fiţi liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii. Vă mulţumesc.”

„Glorie Ucrainei”, a fost expresia cu care şi-a încheiat preşedintele ucrainian discursul.

Articole asemănătoare

Back to top button