fbpx

video | Ministrul de Externe Popescu: Republica Moldova e cel mai fragil vecin al Ucrainei și are nevoie urgentă de ajutor

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că Republica Moldova este „cel mai fragil vecin al Ucrainei”, motiv pentru care are nevoie de sprijin şi de finanţare europeană pentru că, spune diplomatul, „nimeni nu are niciun interes ca realităţile din Republica Moldova să se degradeze mai mult”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evident că tragedia Ucrainei este mult mai gravă decât situaţia de la noi, dar absolut nimeni nu are niciun interes ca realităţile din Republica Moldova să se degradeze mai mult. Comunicăm acest lucru partenerilor externi şi avem nevoie urgent de continuarea ajutorului umanitar oferit refugiaţilor, dar avem nevoie şi de fonduri pentru a continua să ajutăm cetăţenii noştri, să limităm impactul negativ major al acestui război asupra economiei noastre, asupra societăţii noastre, asupra preţurilor la resursele energetice.

Şi avem nevoie urgent de mecanisme de relocare a refugiaţilor, astfel încât acei refugiaţi care îşi doresc să continue drumul lor în restul Uniunii Europene să o facă cât mai repede, pentru că în Republica Moldova capacităţile de a asigura acest val sunt foarte limitate„, a afirmat ministrul.

Nicu Popescu a vorbit despre situaţia din regiune, context în care a subliniat că Executivul de la Chişinău s-a pregătit pentru „întregul spectru de scenarii din regiune”.

Citește interviul integral pe Agerpres.

Articole asemănătoare

Back to top button