fbpx

video | Fără hrană, apă sau energie electrică. Cum arată după o lună de război orașul Mariupol

Mariupol, orașul asediat de ruși încă din primele zile ale invaziei și bombardat de-atunci zi și noapte, a devenit astăzi un oraș al ruinelor. Noi imagini arată amploarea dezastrului din orașul-port de la Marea Azov, complet încercuit de trupele rusești. Blocuri și case distruse de bombardamente, mașini făcute scrum, străzi pustii, blocate de dărâmături și peste 100.000 de oameni rămași captivi într-un oraș din care „nu a mai rămas nimic”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Mariupol a devenit orașul cel mai puternic bombardat și cel mai distrus în războiul declanșat de Rusia, fiind totodată cheia campaniei militare a Moscovei în Ucraina, scrie Digi24.

La o lună de la începutul invaziei ruse, canalul Nexta publică imagini din Mariupol, un oraș în ruine, cu cartiere întregi devastate.

Orașul este complet încercuit de trupele rusești, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt prinși în capcană. Peste 100.000 de locuitori au rămas, fără voia lor, în Mariupol, fără hrană, apă sau energie electrică și sub bombardamentele constante din partea forțelor ruse, relatează BBC.

Pe măsură ce alimentele și stocurile de produse medicale se epuizează, criza s-ar putea agrava. Oamenii nu mai au ce mânca, iar bolile se răspândesc. Rezidenții își petrec cea mai mare parte a timpului în adăposturi și subsoluri, în timp ce Rusia își continuă atacul asupra orașului, de pe uscat, aer și mare.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la începutul acestei săptămâni că nu a mai rămas „nimic” din oraș.

Eforturile de a stabili coridoare umanitare pentru a permite civililor să plece și pentru ca ajutorul să fie livrat au eșuat în mod repetat. Situația se repetă și joi, când vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a anunțat că au fost stabilite șapte coridoare umanitare, dar niciunul dintre ele nu este destinat locuitorilor din Mariupol, acuzând Rusia că nu permite crearea culoarelor sigure pentru evacuarea civililor.

Articole asemănătoare

Back to top button