fbpx

video | Explozii în Crimeea, la o bază militară aeriană rusească. S-au auzit cel puțin 12 în decursul unui minut

Trei martori locali au declarat pentru Reuters că au auzit marți mai multe explozii puternice și au văzut fum negru ridicându-se din direcția unei baze aeriene militare rusești de la Novofedorivka, în vestul Crimeei, scrie hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Mai multe explozii au avut loc în apropiere de satul Novofedorovka din Crimeea, a declarat marți un consilier al primarului din Crimeea, Oleg Kryuchkov, pe canalul său Telegram, citat de agenția de presă rusă TASS.

Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut, au declarat doi martori pentru Reuters. Trei au fost deosebit de puternice.

Videoclipuri partajate pe rețelele de socializare au arătat, de asemenea, o coloană de fum în zonă.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, baza militară este folosită de Ministerul rus al Apărării. Aici există un complex de pregătire pentru teste la sol pentru a exersa decolarea și aterizarea aeronavelor de aviație navală.

Unul dintre cele doar două simulatoare de acest tip din Rusia, complexul este un aerodrom cu un teren de zbor din oțel sub forma unei punți de navă. Dimensiunile aerodromului sunt echivalente cu puntea de zbor a portavionului Amiral Kuznețov, notează TASS.

Timp de decenii, Rusia a închiriat de la Kiev portul naval Sevastopol, unde se află Flota sa din Marea Neagră, dar a anexat întreaga peninsulă de la Ucraina în 2014.

Peninsula Crimeea, care rămâne sub control rusesc, a fost scutită de bombardamentele intense și de luptele de artilerie care au avut loc în alte zone din estul și sudul Ucrainei de la 24 februarie, când președintele Vladimir Putin a ordonat forțelor armate rusești să intre în Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button