fbpx

video | Cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului. Câte dintre ele au fost doborâte?

Capitala Ucrainei a fost vizată sâmbătă dimineaţă de un atac masiv cu drone explozive al Rusiei, care a făcut cel puţin doi răniţi, au anunţat autorităţile ucrainene. Nu mai puțin de 75 de drone au fost lansate asupra Kievului, dintre care 71 au fost doborâte, potrivit armatei ucrainene, citate de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru moment, sunt două victime în districtul Solomianski. Ambele au primit ajutor medical la faţa locului”, a transmis prin aplicaţia de mesagerie Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Potrivit lui, un imobil de locuinţe din acest district a fost avariat de căderea unor fragmente ale dronelor doborâte, iar echipele de salvare încearcă să extragă două femei de sub dărâmături.

Unul dintre răniţi este un copil de 11 ani.

Mai multe incendii au fost semnalate în acest district, între care unul într-o creşă de copii, a adăugat primarul Kievului. Resturi de drone doborâte de antiaeriana ucraineană au căzut de asemenea în districtul Pecerski din Kiev.

Pe lângă blocuri de locuinţe au fost avariate şi alte clădiri în trei cartiere din Kiev, a mai indicat Kliciko.

Este vorba de drone-kamikaze Shahed-136, de fabricaţie iraniană, potrivit autorităţilor locale.

Atac din toate părțile

Forţele ruse au lansat drone asupra Kievului dinspre sud, nord şi est, transmite şi postul de televiziune ucrainean TSN, potrivit căruia Capitala „se cutremură” pur şi simplu din cauza exploziilor.

Forţele aeriene ucrainene au raportat în jurul orei 03:30 că o rachetă balistică se îndreaptă spre Kiev dinspre nord, potrivit Unian.

„Vă cerem insistent să staţi în adăposturi până la încetarea alarmei”, a transmis Serghei Popko, şeful administraţiei militare a Kievului.

Alerta de raid aerian a fost declarată sâmbătă dimineaţă în mai multe regiuni ucrainene: Kiev, Cerkasî, Cernigov, Sumî, Harkov, Poltava, Dnipropetrovsk, Nikolaev, Kirovograd şi Herson, a informat agenţia de presă Unian.

Apărarea antiaeriană anunță că  a doborât 71 dintre cele 75 de drone lansate.

Articole asemănătoare

Back to top button