fbpx

Un tanc rusesc a atacat un cămin de bătrâni din regiunea Lugansk, ucigând 56 de vârstnici

Un tanc rusesc a tras asupra unui cămin de bătrâni din orașul Kreminna din estul Ucrainei, omorând 56 de persoane, la data de 11 martie, informația fiind făcută publică abia duminică (20 martie), a menționat avocatul poporului ucrainean pentru drepturile omului, Ludmila Denisova, citată de The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Telegram, ea acuză forțele ruse că au împușcat zeci de bătrâni în regiunea Lugansk:

Astăzi s-a aflat despre o altă crimă teribilă împotriva umanității comisă de forțele de ocupație rasiste – împușcarea a 56 de bătrâni în regiunea Lugansk.

În orașul Kreminna, pe 11 martie, ocupanții ruși au tras cinic și deliberat dintr-un tanc într-un cămin de bătrâni.

56 de locuitori care au trăit până la bătrânețe în cămin au murit pe loc. Supraviețuitorii, 15 persoane, au fost răpiți de ocupanți și duși pe teritoriul ocupat din Svatove la internatul regional de geriatrie.

Încă este imposibil să ajungi la locul tragediei pentru a îngropa bătrânii morți.

Acesta este un alt act de genocid oribil – exterminarea populației civile din Ucraina. Pentru fiecare astfel de crimă, pentru fiecare viață nevinovată luată, conducerea statului agresor trebuie să fie trasă la răspundere în toată severitatea dreptului penal internațional.

Solicit Curții Penale Internaționale să țină cont de acest fapt în investigarea crimelor de război și a crimelor împotriva umanității de către conducerea politică și militară rusă.

Cer statelor membre ONU să accelereze înființarea Tribunalului Militar Special. Criminalii rasiști trebuie să poarte întreaga responsabilitate pentru atrocitățile din Ucraina!

Articole asemănătoare

Back to top button