fbpx

Un oficial NATO avertizează că Rusia va trece la atacuri mai directe: „Vedem o schimbare de strategie”

Rusia va trece la o abordare mai directă în eforturile sale de a captura orașele ucrainene, după ce planurile de a le încercui, cum a fost Kiev, au fost dejucate, scrie CNN, citând un oficial militar NATO.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Vedem o schimbare în strategia Rusiei. Se concentrează mai puțin să încercuiască orașele și mai mult să pătrundă în interiorul lor”, a declarat oficialul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

„Bombardamentele (mai intensive) sunt un efect al acestei schimbări de strategie”, a adăugat el.

Avansul încet al trupelor ruse și pierderile masive suferite în primele zile ale invaziei au forțat schimbarea de strategie, a mai spus oficialul citat.

„Lanțul logistic nu funcționează (cum trebuie). Deci, ceea ce vedem de fapt este strategie proastă, combinată cu pregătiri slabe și moral scăzut”

„Nu au mâncare, nu au combustibil și nici piese de schimb”, a completat oficialul, potrivit Digi24.

El a mai avertizat că, deși Ucraina a reușit să împiedice puternic avansul trupelor Rusiei, situația pe teren ar putea să se schimbe rapid și că „așteptările” ar trebui „gestionate”.

Ucrainenii vor obosi, în vreme ce Rusia încă are trupe proaspete. În plus, încă există o șansă ca trupele Belarului să se alăture ofensivei militare a Rusiei, a mai arătat oficialul NATO, potrivit CNN.

Este cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, iar atacurile armatei rusești continuă. Noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev și în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte orașe. Autoritățile ucrainene au confirmat că Herson și zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Șeful administrației regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că rușii sunt peste tot în oraș și sunt periculoși. Iar primarul spune că întâmpină dificultăți uriașe în a aduna morții și a-i înmormânta, precum și cu livrarea alimentelor și a medicamentelor. Orașul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe rusești.

Articole asemănătoare

Back to top button