fbpx

Rușii bombardează un baraj din Donețk pentru a inunda regiunea și a bloca avansul trupelor ucrainene

Armata rusă a bombardat un baraj de pe râul Siverski Doneț, cu scopul de a lovi ecluzele și a inunda regiunea, pentru a bloca avansul trupelor ucrainene, conform evaluării de sâmbătă referitoare la războiul din Ucraina făcute de ministerul britanic al Apărării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în zilele de 21 și 22 septembrie, Rusia a lovit cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune barajul Pecenihi de pe Siverski Donețk, scrie digi24.ro.

Anterior, pe 15 septembrie, 8 rachete de croazieră au lovit infrastructura hidraulică a orașului Krivoi Rog, inclusiv barajul de pe râul Inhuleț de lângă Krivoi Rog. Nivelul apelor a început să crească accelerat în orașul ucrainean, după atacul cu rachete.

Conform evaluării ministerului britanic, „este puțin probabil ca atacurile să fi afectat în mod semnificativ operațiunile militare ucrainene, din cauza distanței dintre barajele avariate și zonele de luptă”.

Atacurile cu rachete asupra barajelor ucrainene vin pe fondul în care „comandanții ruși devin tot mai îngrijorați de eșecurile operaționale, motiv pentru care încearcă să lovească cel mai probabil ecluzele barajelor, pentru a inunda punctele de trecere ale armatei ucrainene”.

Articole asemănătoare

Back to top button