fbpx

Rusia este acuzată de Ucraina că a deportat peste 210.000 de minori

Autorităţile din Ucraina au declarat vineri că Rusia a deportat peste 210.000 de copii de la începutul invaziei şi au acuzat Moscova că vrea să îi facă cetăţeni ruşi, scrie Mediafax cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avocatul Poporului din Ucraina, Lyudmyla Denisova, a declarat că peste 200.000 de copii sunt printre cei 1,2 milioane de ucraineni despre care Kievul spune că au fost deportaţi.

„Când copiii noştri sunt scoşi afară, ei distrug identitatea naţională, ne privează ţara de viitor”, a declarat Denisova la televiziunea naţională.

Jurnaliştii nu au putut verifica din surse independente cifra şi acuzaţiile făcute de partea ucraineană.

Moscova a negat că a vizat în mod intenţionat civili de când a lansat ceea ce numeşte o operaţiune militară specială în Ucraina şi afirmă că oferă ajutor umanitar celor care doresc să părăsească zonele de conflict şi să meargă în Rusia.

Convenţiile de la Geneva din 1949, care definesc standardele juridice internaţionale privind tratamentul umanitar în caz de conflict, interzic transferurile forţate în masă ale civililor în timpul unui conflict pe teritoriul puterii ocupante, clasificându-le drept crime de război.

Articole asemănătoare

Back to top button