fbpx

Putin introduce legea marțială în regiunile ucrainene anexate ilegal de Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care introduce legea marțială în regiunile ucrainene anexate ilegal de Rusia: Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Decretul intră în vigoare pe 20 octombrie, la ora 00:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit legislației rusești, președintele rus trebuie să informeze imediat Consiliul Federației și Duma de Stat cu privire la introducerea legii marțiale, scrie TASS.

„Permiteți-mi să vă reamintesc că legea marțială era în vigoare în aceste regiuni înainte ca acestea să se alăture Rusiei. Și acum trebuie să oficializăm acest regim deja în cadrul legislației ruse. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse ”, a declarat liderul rus.

Max Seddon, șeful redacției din Moscova a publicației Financial Times, afirmă că Putin a prezentat acest lucru ca o „tehnicalitate” și că legea marțială exista deja de facto în aceste regiuni.

Anunțul lui Vladimir Putin vine după ce mai devreme în cursul zilei de miercuri televiziunile rusești au relatat că autoritățile au început evacuarea civililor din teritoriile ocupate de Moscova în regiunea Herson din sudul Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button